TRIBUTEPARTY

19 & 20 AUGUSTUS 2017

Editie nummer 12 staat voor de deur! Het oudste tributefestival van Nederland maakt zich op voor een tweedaags feest met muziek die we allemaal kennen, live gespeeld door de beste tributebands van Europa. Dit keer de hitklassiekers van Amy Winehouse, Bob Marley, Queen, Oasis, Electric Light Orchestra en Paul McCartney & Wings!

Dagticket zaterdag: € 21,-  |  Dagticket zondag: € 21,-  |  Passe-partout (beide dagen): € 36,-
Tickets zijn verkrijgbaar bij De Wolfsberg, Bruna Groesbeek en The Read Shop Malden. En online via deze pagina natuurlijk.

Tickets aan de deur kopen? Dat kan bij de receptie van De Wolfsberg, mits het evenement niet is uitverkocht. Let wel, tickets aan de deur zijn € 5,- duurder.

Evenemententerrein
Hotel-Restaurant De Wolfsberg | Mooksebaan 12 | Groesbeek

Handig om te weten
> Eenmaal gekochte tickets worden niet retour genomen.
> Het terrein is deels overdekt.
> Zelf meegebracht meubilair is niet toegestaan op het terrein.
> Vragen? Check de FAQ’s of stuur een mail.

ZATERDAG

19.00 tot 01.00 uur | terrein open: 18.00 uur

AMY WINEHOUSE

door: Tania Alboni & The Monkey Men (UK)

‘You Know I’m No Good’, ‘Valerie’ en ‘Rehab’ zijn de start voor de komende editie van Tributeparty. Het is een muzikale ode aan een supertalent dat ten prooi viel aan de roem, drank, drugs en foute vrienden. Tania Alboni vertolkt de sound van Amy Winehouse al jaren met succes. Ze is regelmatig te gast in Britse tv-programma’s en haar agenda staat vol optredens. Iedere hoofdknik, elke heupbeweging en natuurlijk de karakteristieke eyeliner en het imposante kapsel heeft ze bestudeerd. Laat je verrassen door het soulvolle stemgeluid waarmee Tania Alboni met haar live band de songs van Amy nieuw leven in blaast.

BOB MARLEY & THE WAILERS

door: Legend (UK)

Topfavorieten vanaf het eerste uur zijn het. Michael Anton Philips komt met zijn gezelschap naar Nederland om ‘positive vibrations’ te verspreiden in een eerbetoon aan ‘The King of Reggae.’ De zeven muzikanten hebben zich volledig toegewijd aan de muziek van de Jamaicaanse grootheid en een show gecreëerd die het beste van Bob Marley’s klassiekers covert. Eén keer eerder waren ze te gast bij De Wolfsberg, in 2013. En tweemaal stond de Britse band in concertgebouw De Vereeniging tijdens Reggae Night Nijmegen. Hoog tijd voor een vervolg op deze Punky Reggae Party. One love!

QUEEN

door: The Dutch Queen tribute (NL)

Van Queen bestaan er duizenden tributebands over de hele wereld. Zangers met plaksnorren en gele gespenjassen aan die driftig met een microfoon over het podium paraderen. Niet gek, want Freddie was een popicoon die zowel met zijn uiterlijk als muzikaal het anders aanpakte dan alle anderen. Na tientallen Freddie karikaturen gezien en beluisterd te hebben in theaters en concertzalen waren we terug bij het enige dat telt: muzikaliteit. En dat hebben we dicht bij huis gevonden: vijf bekende muzikanten, waaronder twee van Navarone, maken deel uit van deze formatie. Geen kopie van Queen, wel een band vol muzikaal talent en de stem van Merijn van Haren die zo nu en dan fijn tegen die van Freddie aanschuurt. Daarbij is deze band zo entertaining dat het echt ‘a kind of magic’ op het podium brengt.

ZONDAG

16.00 tot 21.30 uur | terrein open: 15.00 uur

OASIS

door: Oasish (UK)

Deze band doet wat het origineel al jaren laat afweten: optreden! Bij Oasish is er geen sprake van ruzie, lelijke verwensingen en nare tweets, maar doen ze gewoon waar ze het beste in zijn; spelen. Met een lange kakigroene jas aan, zonnebril op de neus en haren tot in de nek brengen ze een ode aan de rockmuziek uit de jaren ’90. Alleen een band uit Groot-Brittannië kan overtuigend het accent van Liam en Noel Gallagher overbrengen en de mannen van Oasish zijn zonder twijfel op en top Brits. Net als ‘Champagne Supernova’, ‘Don’t Look Back In Anger’ en de megahit ‘Wonderwall’ trouwens. Aan de overkant van het water zingen ze de nummers woord voor woord mee. Nu jij nog.

ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA

door: Phil Bates & band (DE)

De klassieke rocksongs van ELO behoren tot de meest geliefde oldie-hits ter wereld. ‘Don’t Bring Me Down’, ‘Livin’ Thing’, ‘Mr. Blue Sky’ en ‘Last Train To London’; het zijn slechts enkele klassiekers uit de pen van Jeff Lynne. Van 1993 tot 1999 was Phil Bates echter het gezicht van ELO Part II en tegenwoordig treedt hij op met complete band om de onmiskenbare ELO-sound te reproduceren. Een formatie vol steengoede instrumentalisten en zangers die met net een beetje meer rock ’n roll de klassiekers weer live laat horen. Virtuoos, charmant en herkenbaar voor jong en oud. Dit is puur genieten.

PAUL MCCARTNEY & WINGS

door: MACCA in Concert (UK)

Een eigen stoel heeft ie nodig in het vliegtuig: dé Höfner ‘Beatles’ basgitaar. Het is de grote trots van Emanuele Angeletti, die naast dat hij leadzanger van MACCA is, ook piano, bas en gitaar speelt. Hij leerde als rechtshandig bassist zelfs om linkshandig te spelen om Paul McCartney nog beter te benaderen. En dat zegt alles over de precisie en de liefde waarmee deze band het werk van Paul McCartney and Wings eert. De kostuums, de sound; alle details kloppen in dit eerbetoon aan één van de meest iconische popartiesten aller tijden. MACCA speelt de hits van Wings, de solohits van McCartney en stoft hier en daar ook een Beatles favoriet af. Wij zijn apetrots dat de 9-mans formatie die ook deel uitmaakte van de West End productie ‘Let It Be’, speciaal voor dit optreden naar Nederland vliegt!

Nog maar...