LINE-UP
ZATERDAG 20 AUGUSTUS

Ga jij ook altijd voorbereid op pad en overspoel je je vrienden graag met weetjes? Check dan nu alle info over de bands die tijdens Tributeparty op het podium staan. Klik op de rode button voor een impressie van wat je te wachten staat op 20 en 21 augustus. Deze editie mag je absoluut niet missen!

TOM JONES
Mike Peterson & live band (NL)

Als je met je allereerste hit ‘It’s Not Unusual’ direct op nummer 1 in de Britse hitlijsten beland weet je dat er een veelbelovende carrière op je ligt te wachten. Wereldartiest Tom Jones steelt al sinds 1965 veel harten maar is ook al jaren het grote idool van Nederlandse zanger Mike Peterson. Deze getalenteerde zanger wist op 11-jarige leeftijd al dat zingen het enige was dat hij wilde. Naast de concerten in een volle Amsterdam Arena met De Toppers en een theatertournee met Ruth Jacott bracht hij in 2020 in het Ziggo Dome een ode aan zijn inmiddels 80-jarige muziekheld: Tom Jones. Zijn stem kan tot in perfectie de sound van Tom Jones evenaren en op zaterdag 20 augustus zal hij met zijn live band dan ook als geen ander hits als ‘Sexbomb,’  ‘She’s a Lady’ en ‘Green Green Grass of Home’ ten gehore brengen. De perfecte sound om Tributeparty 2022 mee te starten!

BRUCE SPRINGSTEEN
The Legend of Springsteen (UK)

Geen pruiken, hoeden, lookalike nonsense of andere gimmicks. Deze tributeband profileert zich als the real deal. Het is hun persoonlijke missie om de muziek van Bruce Springsteen op het hoogst haalbare niveau te spelen. Omdat de ‘Mighty Minister of Rock and Roll’ dat verdient. De rockster uit Amerika staat samen met de fameuze E-Street band al tientallen jaren aan de muzikale top. Zijn legendarische 3 uur durende liveshows staan bekend om een enorme dosis passie, energie en emotie. De professionele muzikanten van The Legend of Springsteen halen alles uit de kast om die ervaring te evenaren. Of je nu een trouwe fan bent van The Boss of ‘slechts’ een muziekliefhebber, deze fantastische hulde aan één van de grootste muzikanten ter aarde moet je live zien. Alle hits, van ‘Born In The USA’ tot ‘I’m On Fire’ en van ‘Glory Days’ tot ‘Dancing In The Dark’ zullen tijdens deze vurige show aan bod komen. Luister, zing mee en geniet.

JAMES BROWN
The James Brown Tribute Show (FR)

“The Godfather of Soul” James Brown raakt bekend in de jaren ’60 en ’70 met soul- en funkhits als ‘I Feel Good’, ‘Get Up Offa That Thing’ en ‘Sexmachine.’ De zanger ontpopte zichzelf tot een fenomeen dat met driftige danspasjes, kreten vanuit zijn tenen en theatrale gebaren zijn publiek elke avond weer tot extase bracht. In december 2006 blies de 73-jarige James Brown zijn laatste adem uit maar gelukkig blijft zijn muziek voortbestaan. Showman in hart en nieren, Allan Adote, gaat op zaterdag 20 augustus met zijn 10-koppige band uit Parijs een show voor jullie neerzetten waar wij ons als organisatie al een hele tijd op verheugen. Deze funky performance is nog niet eerder vertoond in Nederland en zelfs voor de échte barhangers zal het lastig worden de voetjes op de vloer te houden.

MUMFORD AND SONS
The Hillbilly Moonshiners (NL)

De Britse folkband Mumford & Sons klom de afgelopen jaren in rap tempo naar de top van de internationale hitlijsten met songs als ‘Little Lion Man’, ‘Roll Away Your Stone’, ‘The Cave’, ‘I Will Wait’ en ‘Lover Of The Light’. Hun gelaagde folk-rock werd vooral bekend door karakteristieke banjo riedeltjes – een energieke sound die lange tijd het trademark van de band was. Deze succesformule zorgde ervoor dat de clique van Marcus Mumford op ieder affiche van de grote festivals pronkte. Wie dit ook niet ontgaan is, is de Nederlandse band ‘The Hillbilly Moonshiners’. Een club Limburgse rouwdouwers die niet vies is van een beetje bluegrass. Met hun tribute komen deze knullen heel dichtbij het geroemde – en door hun geliefde – geluid van Mumford & Sons. In korte tijd steeg de populariteit van de band en in no time tourden de jonge muzikanten door heel Europa langs de grotere popclubs en op festivals als Paaspop, de Zwarte Cross en Sziget in Budapest. Tijdens hun dynamische show komen de bekende liedjes van de albums ‘Sigh No More’, ‘Babel’, ‘Wilder Minds’ en ‘Delta’ voorbij, afgewisseld met covermateriaal dat Mumford & Sons zelf ook speelt.

THE ROLLING STONES
Voodoo Lounge (DE)

Dat The Stones de stempel ‘the World’s Greatest rock-‘n-roll band’ mogen krijgen is volgens velen geen leugen.Met meer dan 25 studio-albums en een legioen aan songs zijn deze controversiële mannen sinds 1962 niet weg te denken uit de muziekwereld. De nummers ‘Paint It Black’, ‘(I Can’t Get No) Satisfaction’, en ‘Sympathy For The Devil’ zijn geëvolueerd tot klassiekers die tekenend zijn voor de geschiedenis van de rockmuziek. Het is geen gemakkelijke taak, maar als er één tributeband is die The Rolling Stones op voortreffelijke wijze weet te evenaren, dan is het de Duitse formatie Voodoo Lounge. De band bestaat uit gepassioneerde professionele muzikanten met een fantastische livereputatie. De zanger is een behoorlijke lookalike van Mick Jagger, dus niet alleen klinken ze als The Rolling Stones, maar ook visueel is de gelijkenis treffend. Iedereen die ook maar een beetje fan is van Jagger en kornuiten moet deze waanzinnige hulde meemaken. Dat wordt genieten!

CHAKA KHAN
Lady Shaynah & The All Star Band (NL)

In 1978 breekt Chaka Khan door als soloartiest met de grote discohit ‘I’m Every Woman’ en haar succes zet zich door in de jaren tachtig met nummers als ‘Ain’t Nobody’ en ‘I Feel For You.’ Met inmiddels meer dan 70 miljoen verkochte albums is de titel Queen of Funk dan ook meer dan verdiend. Ook singer songwriter Lady Shaynah heeft een voorliefde voor de swingende funky muziek. Met haar prachtige stemgeluid en zeer energieke podiumpresentatie zal zij begeleid door 10 topmuzikanten Wolf Stage volledig op z’n kop zetten. Dus zin in een dansje? Zorg dat je dit optreden zeker niet mist!