LEGENDS OF ROCK

Zondag 25 april 2021

Lieve mensen,

Vanwege de aangekondigde maatregelen om het coronavirus te bestrijden kunnen Legends of Rock en Koningsfeest op 26 en 27 april niet doorgaan.

Het is een zware klap voor De Wolfsberg, ons team en alle lokale leveranciers die bij de evenementen betrokken zijn. Het virus legt alles stil. Na heel wat slapeloze nachten hebben wij besloten om alle tickets om te zetten naar 2021. Het programma blijft exact hetzelfde. De bands hebben inmiddels bevestigd er volgend jaar te zijn.

Nieuwe data:
Legends of Rock: zondag 25 april 2021
Koningsfeest: dinsdag 27 april 2021

Bewaar je ticket goed – deze blijft geldig als entreebewijs voor 2021 – en zet de nieuwe datum in je agenda. Verder hoef je niets te doen.

Wij hopen dat jullie er volgend jaar allen weer gezond bij zijn om er een extra feestelijke editie van te maken.

Mocht je toch verhinderd zijn op de nieuwe datum dan is er de mogelijkheid om een restitutie te ontvangen. Dit kan tot 30 september 2020! Klik hier voor meer info.

Wij hopen op je begrip en de allerbeste editie ooit in 2021!

Team De Wolfsberg

Legends of Rock is terug! Op zondag 26 april 2020 brengt de rockeditie van Tributeparty internationale rock tribute bands samen in de tuin van hotel-restaurant De Wolfsberg in Groesbeek. Tijdens hét tributefeestje voor liefhebbers van de hardere muziekstijlen worden er steengoede odes gegeven aan een aantal helden uit de metal en rock scene. Geniet van dikke gitaarsolo’s, vurige vocalen en stevig slagwerk gehuld in een energiek eerbetoon aan een aantal van de grootste rockers op aarde. Dus, zin om met een biertje in je ene hand en de andere hand in de lucht te genieten van goede muziek? Blok die laatste zondag van april dan in je agenda voor het gezelligste rockevenement uit de regio.

TICKETS

Ticketprijzen
Early bird € 18,00
Regulier € 22,00

(inclusief € 1,50 servicekosten per ticket)

Tickets zijn ook te koop bij De Wolfsberg, Bruna Groesbeek en The Read Shop Malden.

Tickets op de dag zelf aan de deur kopen? Dat kan bij de receptie van De Wolfsberg, mits het evenement niet is uitverkocht. Let wel, tickets aan de deur zijn € 5,- duurder.

E-tickets kwijt? Klik hier en log in op je Paylogic account.

LOCATIE

Evenemententerrein
De tuin van Hotel-Restaurant De Wolfsberg
Mooksebaan 12 | Groesbeek

TIJDEN

Zondag 25 april 2021
15.00 – 21.30 uur
Terrein open: 14.30 uur

HANDIG

> Eenmaal gekochte tickets worden niet retour genomen.
> Het terrein is deels overdekt.
> Zelf meegebracht meubilair is niet toegestaan op het terrein.
> Vragen? Check de FAQ’s of stuur een mail.
> E-tickets kwijt? Klik hier en log in op je Paylogic account.

PROGRAMMA

15.00 tot 21.30 uur | terrein open: 14.30 uur
THIN LIZZY
door Dizzy Lizzy

De uit Birmingham afkomstige band Dizzy Lizzy is met hun tribute aan Thin Lizzy een graag geziene gast op podia over heel de wereld, van de UK, tot LA en Dubai. En dus Groesbeek. Voor de tweede keer, want in 2018 bracht het muzikale gezelschap de jaren zeventig vibe van de extravagante Philip Lynott al eens naar De Wolfsberg. Bassist en zanger ‘H’ startte in de jaren negentig met het eerbetoon en vormt nog steeds het middelpunt van de tributeband. Met zijn stem en looks brengt hij de typische rock van Thin Lizzy succesvol terug op het podium. Zing mee met herkenbare rocksongs als ‘Whiskey in The Jar’, ‘The Boys Are Back In Town’ en ‘Black Rose’ die duizenden muzikanten wereldwijd geïnspireerd heeft.

DEEP PURPLE
door Purpendicular

Als een tribute wordt aangeraden door de originele band zelf, dan weet je dat het wel snor zit. Dat is dus precies wat het geval is met Purpendicular, de meest geboekte – en volgens vele tevens de beste – Deep Purple tribute act ter wereld. De band is opgericht door de Ierse vocalist Robby Thomas Walsh en bestaat uit muzikanten met meer dan 25 jaar ervaring in de bizz. Ze hebben mogen spelen met leden van de echte Deep Purple (drummer Ian Paice ging zelfs mee op tour) en muzikanten die gespeeld hebben met Black Sabbath, Pink Floyd en Toto – om maar even wat te noemen. Met die typische sound van harde gitaarriffs gemixt met het psychedelische Hammond orgeltje, speelt deze groep Deep Purple klassiekers als ‘Child In Time’, ‘Black Night’, ‘Smoke On The Water’, ‘Woman From Tokyo’ en ‘Hush. Een fantastische muzikale reis door het repertoire van één van ’s werelds meest geliefde hardrockbands.

STATUS QUO
door John Coghlan’s Quo

John Coghlan, de originele drummer van Status Quo, komt met zijn band de vintage sound van de Britse rockgroep ten gehore brengen. En hoe! Als geen ander kunnen John en consorten je de authentieke ‘70’s Quo muziek opnieuw laten beleven. Dat Quo in hun hoogtijdagen scoorden als een tierelier, blijkt uit hun constante stroom aan hits als ‘In The Army Now’, ‘Pictures Of Matchstick Men’, ‘Whatever You Want’, ‘Caroline’, ‘Rockin’ All Over The World’, ‘Down Down’ en ‘Ice in The Sun’. Coghlan heeft met zijn slagwerk bijgedragen aan veertien albums van Status Quo en verliet na de klassieke periode van de band in 1982 het legendarische gezelschap ‘The Frantic Four’. Toch krijgt John maar geen genoeg van de iconische boogie rock, dus komt hij met veel plezier naar De Wolfsberg voor een tijdreisje terug naar de gloriejaren van de geliefde band.

METALLICA
door Scream Inc

In 2017 stond de Oekraïense formatie Scream Inc. al eens op de planken bij Legends of Rock en man, wat was dat goed. Met inmiddels een eerste Nederlandse concertreeks achter de kiezen met een symfonische tributeshow, 85.000 bezoekers in 15 landen, 5 miljoen views op Youtube en de seal of approval van Metallica frontman James Hetfield, is wel duidelijk dat deze jonge knullen een indrukwekkend CV hebben opgebouwd. Met hun snelle snaren, strakke drums en de ietwat rauwe baritonstem van de zanger presenteert Scream Inc. een bewonderingswaardige interpretatie van de muziek van de hardrockers van Metallica. Met zichtbaar en hoorbaar veel liefde voor het origineel – dit is geen kopie, maar een ode. Als je live uitvoeringen hoort van ‘Enter Sandman’, ‘Nothing Else Matters’, ‘Master of Puppets’ en ‘The Day That never Comes’, dan is duidelijk dat die honderden volle zalen voor Scream Inc. dik verdiend zijn.